27 Nisan 2015 Pazartesi

Vatan Partisi milletvekili adayı Hasan Korkmazcan: Bugün Denizlerle birlikteyiz...

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Hasan Korkmazcan: 
Bugün Denizlerle birlikteyiz...
"EVET" OY'U SORUSU!...
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamlarına “evet” oyu vermesine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Vatan Partisi Denizli 1. Sıra adayı Hasan Korkmazcan, “O dönemde Denizler’in duruşu neyse, bugün benim duruşum odur. O gün siyasi tuzakların farkında değildik. Şimdi Denizlerle aynı saftayım” dedi.
MİLLİYET gazetesinden Ender Aldanmaz’a açıklamalarda bulunan Korkmazcan “Artık dünya değişti. Geçmişte yapılan artık geride kaldı. O gün Denizler’in duruşu neyse bugün benim duruşum odur. Şimdi Denizler, bugüne bir mesaj veriyorlar. Biz de onların mesajıyla aynı safta bir gelecek kurmak için mücadele ediyoruz” diye konuştu.
Anavatan Partisi’nden de iki dönemDenizli’den milletvekili seçilen Hasan Korkmazcan, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın idamlarının 10 Mart 1972 tarihinde tartışıldığı 58. birleşimde Demokratik Parti milletvekili olarak Meclis’te yer almış ve idamlar için ise “evet” oyu kullanmıştı.
Korkmazcan, “Geçmişte sağ-sol olarak kurulan bir tuzak vardı. Biz o tuzağa düştük. O gün Denizlerin duruşu neyse benim bugün duruşum odur” dedi. Korkmazcan, o dönemle ilgili değerlendirmelerinde şu görüşlere yer verdi: “O dönem asıl tehlikenin Sovyet Rusya’dan geleceğini düşünüyorduk. Aksini düşünenler bizi ABD uşağı olarak nitelendirmişti. Artık dünya değişti. Geçmişte yapılan geride kaldı. Şimdi Denizler, bugüne bir mesaj veriyorlar. Biz de onların mesajıyla aynı safta mücadele ediyoruz.” (24 Nisan 2015 Cuma 17:59)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder