28 Mayıs 2015 Perşembe

VATAN PARTİSİ: "MENDERES VATAN’DIR KİRLETİLEMEZ"

MENDERES NEHRİ VE HAVZASINI KURTARMAK İÇİN BÜYÜK BULUŞMA, YÜRÜYÜŞ VE EYLEM!.. 
VATAN PARTİSİ YÜZLERCE YURTTAŞLA MENDERES’E AKIN ETTİ
“MENDERES VATAN’DIR KİRLETİLEMEZ!..”
 Vatan Partisi günlerdir duyurularını yaptığı Menderes Buluşması’nı büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirdi. Büyük Menderes Nehri ve Havzası’nın yıllardır sorumsuzca kirletilmesi ve havzanın tarıma, turizme elverişsiz hale getirilmesine karşı çıkan Vatan Partisi; Büyük Menderes Havzası’na sınırı olan Sarayköy’e çıkarma yaptı.
Vatan Partisi Denizli il örgütünün ev sahipliğinde gerçekleşen eyleme Aydın il örgütü de katıldı. Sarayköy’de seçim bürosu önünde buluşan partililer Vatan Partisi Denizli Milletvekili Adayları Hasan Korkmazcan, Yadigâr Özen, Mehmet İyice, Ufuk Akkaya, Hüseyin Mercan, Füsun Özçelik ile Vatan Partisi Aydın Milletvekili Adayları Hasan Atilla Uğur, Selâhattin Yılmaz, Sibel Aslantürk, Bilnur Şuvak öncülüğünde Sarayköy Belediye Meydanı Atatürk Anıtı önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Yürüyüşün ardından Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Denizli Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan ile Aydın Milletvekili Adayı Hasan Atilla Uğur Atatürk Anıtı önünde Sarayköy halkına seslendi. Sık sık alkışlarla kesilen konuşmaların arasında:
“Menderes Vatandır Vatan Temiz Kalacak”,
“Temiz Menderes Bereketli Türkiye”,
“Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”;
Söylem, çağrı, duyuru ve sloganları dile getirildi.
Açıklamanın ardından uzun bir konvoy eşliğinde Menderes Nehri kenarına, Köprübaşı’na giden partililer nehirden akan suyun kirliliğine dikkat çekerek sloganlar eşliğinde eylemi sürdürdü. Köylülerin getirdiği traktörün üstünden konuşma yapan milletvekili adaylarının hazırlanan imza kampanyası metnine ilk imzalarını atmalarının ardından eylem sonlandırıldı.
MENDERES HAVZASI İÇİN KANUN TEKLİFİ HAZIR
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli milletvekili adayı Hasan Korkmazcan, Büyük Menderes Nehri ve Havzası’nın yıllardır süregelen ihmaller sonucu kirlendiğini belirterek, "Bu kirlilik sadece kimyasal evsel atıkların kirliliği değildir, bu rant düşkünlüğünün açgözlülüğün kirlettiği bir ülkenin pırıl pırıl ırmaklarının geldiği resimdir. Menderes ırmağına bakarak Türkiye'nin ne kadar kötü yönetildiğini görebilirsiniz. Bugün ise açgözlülük, rant düşkünlüğü Menderes'in sadece suyunu değil toprağını, havasını ve iklimini zehirlemiştir. Gençliğimizde kenarlarında balık tuttuğumuz Menderes Nehri bugün bölgeyi zehirleyen bir kaynağa dönüştürüldü” dedi.
Korkmazcan, sanayi ve şehir atıklarının arıtılmadan Menderes'e verilmesi sonucu arazilerin çoraklaştığını, 13 yıllık AKP iktidarı döneminde Denizli'ye arıtma tesisi yapılmadığını, Sarayköy Tekkehamamlar Termal Sağlık Turizmi Bölgesi'nin iptal edilerek çiftçilerin haklarının çiğnendiğini ve bölgenin plansız enerji yatırımlarının çevreyi tahrip etmesine sessiz kalındığını belirtti. Korkmazcan; parti olarak havzada bütüncül koruma, geliştirme ve kirliliğin önlenmesi projesini hayata geçireceklerini, ilk adım olarak da meclise girdikleri anda “Büyük Menderes Havzası Koruma, Geliştirme ve Sürdürülebilir Üretim Faaliyetleri Özel Kanunu” teklifi vereceklerini söyledi.
MENDERES NEHRİ AYDIN İLE DENİZLİ’Yİ BİRLEŞTİRİYOR
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Adayı, Abdullah Öcalan’ı sorgulayan Albay Hasan Atilla Uğur da yaptığı konuşmada Menderes Havzası’nın bölge için önemini vurgulayarak Menderes Havza’sına komşu illerle birlikte Büyük Menderes Nehri’ni bu kirlilikten kurtaracaklarını belirtti.
Uğur; “Menderes Nehri’ni rant uğruna kirletenlerden de, vatan topraklarımızın işgaline göz yumanlardan da, ülkemizin doğusunu PKK terörüne terk edenlerden de hesap soracağız” dedi.
TRAKTÖR ÜSTÜNDEN KONUŞMA YAPTILAR
Sarayköy’den Köprübaşı, Menderes Nehri kenarına geçen partilileri köylüler traktörleriyle karşıladı. Traktörün üstünden konuşmalar yapan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan KORKMAZCAN ile diğer Denizli ve Aydın Milletvekili adayları; Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün dediği gibi "köylüyü yeniden milletin efendisi" yapmak için 8 Haziran’da Türkiye Büyük Millet Meclis'nde (TBMM) olacakları mesajını verdi.  Menderes Nehri ve Havzası için acilen yapılması gerekenler ile Vatan Partisince belirlenen, öngörülen ve önerilen "alternatif çözümlerini içeren" metne milletvekili adayları ilk imzaları atarak partilerinin seçime kadar yürüteceği imza kampanyasını başlattı. (Vatan Partisi Denizli İl Başkanlığı; Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Bürosu_Denizli, 26 Mayıs 2015, Salı) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder