2 Şubat 2016 Salı

‘Saldırıyı püskürtecek atağı başlatacağız’

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı HASAN KORKMAZCAN: 
‘Saldırıyı püskürtecek atağı başlatacağız’
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı; Türk Palâmenterler Birliği Onursal Başkanı ve Demokratik Değerler Hareketi Önderi Hasan Korkmazcan, eski TBMM Başkan Vekili Uluç Gürkan ve eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, TBMM’de başlayacak bölücü ve gerici anayasa çalışmalarına karşı milli güçlerin el ele verip direniş göstermesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. (Ulusal Haber & Ulusal Ajans, 29 Ocak 2016 Cuma 13:26)
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, eski TBMM Başkan Vekili Uluç Gürkan ve eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, TBMM’de başlayacak bölücü ve gerici anayasa çalışmalarına karşı milli güçlerin el ele verip direniş göstermesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Öksüz, kısa zamanda bir çalışma başlatacaklarını ve bunu millete duyuracaklarını söyledi. Aydınlık’a konuşan isimler “yeni anayasa”nın getireceği sonuçlara karşı da uyarılarda bulundu.
MİLLİ GÜÇLER DİRENECEK 
Eski TBMM Başkanvekili, Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı, Demokratik Değerler Hareketi Öndeeri ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan: Meclis’teki partiler yeniden anayasa mesaisi ile görevlendirildi. Partilerin bu konudaki itirazsız birliktelikleri, dayatma merkezinin kararlılığını gösteriyor. TBMM’nin 23. ve 24. dönemlerinde milli güçlerin durdurduğu sözde ‘sivil anayasa’ projesi tekrar diriltilmek istenmektedir. Vatandaşlarımızın Türk kimlikleri, Atatürk’ün devrim yasaları, ülkemizin bölünmez bütünlüğü tehdit edilmektedir. Kuvayi Milliye ile temellenen Gazi Meclis’in devlet hayatımızdaki seçkin yeri yok edilmek istenmektedir. Bu saldırılar, demokrasiye aşık Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisiyle elbette tekrar geri püskürtülecektir. Bugün artan gayrımilli tehditlere karşı milli güçlerin el ele bir direniş ortaya koyması kaçınılmaz görevdir.
AKP’NİN YOLLARI TIKANACAK 
Eski TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan: Yeni anayasa talebinin temel gerekçesi cumhuriyetin laik demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanan niteliğini değiştirmek ve Türkiye’yi İslami temelde çok uluslu bir yapılanmaya yöneltmektir. Muhalefet bu konuda tavrını koymalıdır. ‘Yeni anayasa ihtiyaç değildir. Sadece yargı bağımsızlığını zedeleyen hükümler değiştirilmelidir’ diyerek AKP’nin bütün önerilerine yolu tıkamalıdır. Bu konuda toplumsal seferberlik gerekiyor. Toplumu uyandıracak her türlü çalışma içinde olunmalıdır. Toplantı, panel, açıklama... Tam bir seferberlik. Demokrasinin sağladığı her imkandan yararlanmak gerek.
MİLLETİMİZ ÇALIŞMALARDAN HABERDAR OLACAK 
Eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz: Artık 82 anayasası kalmamıştır. ‘Dikta anayasası’ lafını sırtından atmış olan anayasayı, ‘dikta’ lafıyla örterek kötü niyetli bir çalışma yapılıyor. MHP’nin ‘asla yan yana gelmem’ dediği PKK partisiyle şimdi nasıl bir araya geleceğini merak ediyorum. AKP’nin amacı tek sesli, anti demokratik bir hakimiyet. Türk milletinin servetine de, devletine tek başına sahip olabilmek ve yönetmek arzusu apaçık ortada. Buna mani olmak gerekmektedir. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Buna karşı bir çalışma yapacağız. Milletimiz çalışmalardan haberdar olacak.

1 yorum:

  1. bu konuda bir calisma yapiyorum,yayinliyacagim.eger daha iyisi yapilabilirse Anayasa degisir.mevcut Anayasanin maddelerini okuyun.hicte kotu degildir.ozellikle 14 ve 24 maddeler,parlementer sistem kalmalidir.Basakanlik sistemi Turkiyeye uygun degildir.bakin,eger bir turlu referanduma gidilerse,hic supheniz olmasin evet cikar.bu bakimdan dikkatli olmak gerekir...selcuk maruflu istanbul milletvekili

    YanıtlaSil